everything's not rightom du ändå hade sprungit efter mig när jag vände mig om och gick.

Thanksgiving


Eliza bjöd på världens godaste och mysigaste thanksgiving-middag! Lätt det godaste jag ätit på länge.

Vi var alla indianer och pilgrimer dagen till ära!

Eliza och Rebecca

Maja, Bea och Eliza.

Yes, detta var alltså igårkväll. I fredags var jag på bästa Hannas sweet sixteen, det var grrrrymt. Kika in på hennes blogg och säg grattis nu direkt! Idag skulle jag egentligen ha dansat men jag har gjort illa foten. Inte kul.
När jag satt på bussen påväg från stan tidigare idag så somnade jag. Detta resulterade till att jag åkte för långt = missade min anslutningsbuss och fick gå i typ en timme hemmåt (med ont i foten, sjukt tung väska, dimma så man bara såg ca 30 meter framför sig och 4 grader i luften), eftersom mina bussar bara går en gång i timmen. Kul jul.

Hurrni! Glad första advent! Min dag har kanske inte startat särskilt bra men när mamma och Calle kommer hem ska vi äta lussebullar och pepparkakor och dricka varm äppeljuice med glöggkryddor. Underbart.

darling


jacka + halsband från frankrike

måste springa till bussen,
later!

you and IFyfarao vad jag är dålig på att uppdatera.  Internet ligger nere fortfarande, efter snart sju veckor. Helt galet.
Just nu sitter jag och Matilda (på bilden) i elevköket och kämpar med våra noveller till svenskan. Igår hade vi kulturcafé och det råägde. Jag älskar min skola.

human skin can be hard to live inväst från topshop, blus från Weekday

Idag har jag mest bara pluggat med pappa till mitt smaskiga matteprov som jag har i morgon. Det blir nog inte veckans topp 1 känner jag.
Annars då? Jag längtar till helgen då det kommer dyka upp en massa kul men tills dess får jag bita ihop. Inte blir det bättre med att Cornelia ligger hemma med 41 graders feber. Stackarn, vi saknar dig!

Men just det, på onsdag har vi estetettor kulturcafé på skolan. Vi bildare ställer ut och dansarna, teatereleverna och musikerna uppträder. Wihoo I'm so exited!

I am so bloody tiredIdag har jag varit och dansat, sedan fikade jag på Delselius med min fina pojkvän och åt årets första lussekatter.
Såhär på kvällskvisten har jag pluggat ALLDELES för lite och varit med Ellika ALLDELES för mycket. Men man kan liksom inte prioritera skolan först jämt.

Svar på frågorna om VRG:

vad hade du för poäng när du kom in? 310+566 (betyg+bildprovspoäng)
hur mkt behövs det? svårt att säga. Som mest kan du ha 640 poäng när du söker till bild, och där kommer 320 som mest från betygen och 320 som mest från bildproverna. Jag fick 566 och då kom jag ju in! Bildproverna och betygen väger lika mycket så du kanske har 250 i betyg men får 310 på bildproverna liksom!
du går bild-profilen? Yes, bild och form med samprofil (men får sambehörighet på högskolan)
någon undervisning på engelska? Yes, jag har historia, samhällskunskap och idrott på engelska.
hur är människorna där? Underbara. Så sjukt stora kontraster, allt från brats till galna esteter som kravlar runt i korridorerna, typ.
är det jätteseriöst, får man inte prata etc på lektionerna? haha ja det är väl ganska så seriöst. Men så tycker jag personligen att det ska vara. Men lärarna är roliga och kreativa i allt det seriösa!
har alla jättebra betyg? Ja alla har bra betyg men alla gick inte ut högstadiet med alla mvg liksom. Det är nog mer så på samlinjen eftersom dom inte får poäng från intagningsprover också.
bor alla utspritt? Ja, det är sjukt kul! Mina kompisar bor alla på olika sidor av Stockholm!
är du nöjd? Om jag är! Jag älskar min skola, trots att det är mycket plugg. Jag längtar till och med efter den när jag är hemma en halv dag.
Är lunchen gratis? Nej. VRG är en friskola så man får betala maten själv, vilket är några tusenlappar per termin (ca 30 kronor om dagen)
Är det höga förväntningar på en, måste man vara smart? Kraven är höga ja. Men är man abitiös klarar man det. Och tro mig, jag är inte den smartaste när det gäller till exempel samhällskunskap men det går bra för mig ändå! Trots att det är hög pluggnivå är det så himla värt det.
Är det en bra skola? Ja! Lärarna är sjukt bra, byggnaden är jättefin och Jarlaparken som är våran skolgård liksom är sjukt mysig på sommaren! Människorna är superhärliga.
jag har hört att det är sjukt mycket plugg och att det är mycket svårare att få höga betyg till skillnad från andra skolor, stämmer det? Det är mycket plugg ja, men det är det värt. Jag vet inte, jag har ju liksom inget att jämföra med men jag antar det. Eller ja, så tror jag att det är. Men antagligen lär jag mig mer samtidigt.
är kaffet i elevköket gratis? när ni kokar kaffe, du vet. Nej, vi köper eget kaffepulver och kokar vatten. är det jobbigt att endel undervisning är på engelska? Jag tycker att det redan är svårt med samhällskunskap och historia så då gör det att det blir ännu svårare eftersom det är på engelska. T.ex. på prov så blir det ofta svårt att formulera sig och så. Men man kommer in i det ganska fort! Det dom gamla VRG eleverna säger som börjar universitetet är att dom har jätteförsprång när det gäller engelskan eftersom dom hade det så mycket i gymnasiet, så jag antar att det lönar sig!
är det en liten skola, och finns det bara estetisk linje? Det finns tre Viktor Rydberg i Stockholm. En på Djursholm, en på Jarlaplan och en på Odenplan. Jag går ju på Jarlaplan och det är 440 elever vilket är helt underbart. Jarlaplan är sam/estet-skolan skulle man väl kunna säga. Vi har teater, dans, musik, bild (alla med samprofil) och vanlig samlinje.
Om det inte är detta, har ni då ett eget kök i eran "del" av skolan eller är det för alla? :) Elevköket är väl mest till fr dom som inte vill ha maten i skolan och tar med sig egen mat att värma upp och äta. Men där kokas kaffe, poppas popcorn osv. Och där finns en skön soffa och mysiga stora fönster att sitta och hänga i!
Hur är bild-intagningarna? dvs vad ska man rita? :) Kolla min kategori "rita", där finns vad vi hade när vi sökte!
Hur mycket bild har du? Sex timmar i veckan <3 <3 <3 <3
vem är Viktor Rydberg? Författare. Skrev bland annat "tomten" ("månen vandrar sin tysta ban, snön ligger vit..endast tomten är vaken")
hur mycket estetisk versamhet får man i veckan? Jag tror alla estetare har sex timmar i veckan.
Vet du någonting om musikinriktningen där? Vi har ju blandade klasser, så i min klass går det både musikare och sammare blandat med oss bildare (sen så har vi bild och så själva), så jag vet nog litegrann om mina kompisars musikinriktning. Fast ärligt talat, fråga Matilda (http://paulsdotter.blogg.se) på hennes blogg! Hon går sång och vet mer än mig.
Och hur är det att behöva betala maten själv? Maten är helt okej, den är mycket bättre än i min gamla skola. Men det fungerar bra!
Vet du om danslinjen är bra? (tänkte du dansar du med liksom ;-)) Hänvisar till  Andrea (http://metrobloggen.se/lillflickan) som går dans och har bättre koll än mig!
Är alla där väldigt rika, typ snobbiga? Nej långt ifrån alla, men en del.
Tycker du man ska gå där om man inte är så rik, men har bra betyg och vill satsa på skolan och dansen? Jag är en vanlig medelklass-svensson och jag trivs som fisken i vattnet, så det tycker jag absolut!

SebastianJag hatar att sova utan dig. Det enda jag kan tänka på om kvällarna är din stora säng med dubbeltäcket där vi får plats båda två under utan att trängas.
Då saknar jag din varma hud och dina djupa andetag,
då saknar jag att inte kunna ligga och titta på dig när du ännu inte har vaknat.
Då saknar jag dina morgonkramar och dina slingriga ben.


Don't leave me high, don't leave me dry

Gårdagen började med att vi köpte en brownie till Cornelia som fyllde 16, men hon kom aldrig och halva dagen stod den där brownien i mitt skåp och grädden började lukta unket. Iallafall fick William äta upp den senare! En massa pussar och kramar till Corny som numera är en stor flicka och hade oturen att bli sjuk på sin födelsedag!
Annars så spenderade vi förmiddagens håltimme i elevköket och efter skolan följde jag med Matilda för att titta på skidjacka. Kvällen avslutades med 2012 på bio med Cornelia (den friska av dom två) och Eliza. Den var grrrym! Helt sinnessjuka specialeffekter!

Jag har fått en massa kommentarer och mejl med frågor om VRG, så jag tänkte att vi kunde ha en liten Viktor Rydberg Jarlaplan-frågelåda. Ifall ni undrar något som jag inte har haft tillfälle att svara på alltså!

dreaming away


jag i frankrike

Jag verkar inte vara den enda som drömmer läskiga/obehagliga/konstiga drömmar. Här är några kommentarer ni skrev:


jag har en dröm som jag drömt i mer än halva mitt liv. i drömmen blir jag jagad av en stor gorilla i huset jag bodde när jag va liten. denna gorilla jagar mig runt i hela huset medans mina släktingar står och gapskrattar åt mig. Jag drömmer detta ganska ofta och det är jätte otäckt. så sjukt verkligt och allt i huset är precis som det va när vi bodde där för 12 år sedan. och varje gång precis innan jag vaknar så sliter gorillan av sig huvudet och då är det min mamma.

Jag hade en period då jag drömde att jag sprang på en stig med massor av hinder. Till en början stenar och stockar, men sedan blev hinderna döda kroppar - av människor jag känner! Jag kunde inte stanna, jag var tvungen att fortsätta springa.

jag drömmer faktiskt väldigt ofta drömmar som återkommer igen! Nu senast är det mest att man ser suddigt i hela drömmen. Man blinkar och blinkar, men allt är fortfarande helt suddigt. Det är väldigt frustrerande!
Sen drömmer jag även att jag kan flyga. Men det känns bara härligt:)

Jag har dröm jag drömmer ibland. Jag drömmer om ett våffelkalas, på våfflorna är det bara massa socker typ chockladpudding (euw), nonstop, grädde, glass etc. Det är fan helt sjukt,varför just våfflor?

brukar drömma att jag försöker få kontroll över min kropp när jag flyger och flyr från något hemskt, som soldater, men hela staden är tömd.

Jag har en återkommande mardröm om människor som kryper och tittar ner i marken. Det är värsta skräckscenariot och det största misstaget var att berätta det för mina kompisar. Jag klarar bara inte av människor som kryper!! Särskilt inte i hög hastighet mot mig. Brr.

Brukar alltid springa i mina drömmar. Antingen blir jag jagad och springer för livet eller så måste jag hinna till en plats i tid innan det är försent. Men det jobbiga är att mina ben känns som stora stenbumlingar som inte går att lyfta och allt jag gör verkar gå så himla långsamnt trögt. Väldigt obehagligt.

Jag brukar drömma det hemska att jag är otrogen, trots att jag har en helt sjukt underbar pojkvän som jag älskar. Det är riktigt obehagligt. När jag är sjuk och har feberdrömmar brukar jag drömma att jag irrar runt i en gul labyrint och är jagad av svarta tecknade kaniner och kråkor. låter helt sjukt och det är precis vad det är.

Jag har börjat drömma om att jag är på bibloteket där jag bor hela tiden. Det är underligt och varje gång jag är där så gör jag bort mig på en massa olika sett, konstigt..

tsuniamis.. jätteofta. börjar nästan bli så van att jag inte bli rädd längre. att jag själv blir skjuten, bombad på eller liknande. döden alltså. jätteofta..

Jag drömmer ofta mardrömmar om att min pappa eller att någon jag älskar dör. Eller att någon annan random människa dör och jag har uppgiften att reda ut det. jag vet dock att det beror på att min pappa varit väldigt sjuk och att jag är extremt rädd för att förlöra någon jag älskar. Det är ändå väldigt hemskt att vakna gråtandes och sedan panikspringa ner och kolla så att alla i familjen lever.There will be love in the bodies of the elephants too

Idag har min dag, förutom att jag har lagat ett hål i tanden (det var näst intill outhärdligt) hos tandläkaren, sett ut lite såhär:

Jag, William och Erik lånade böcker om Vikingatiden under lunchen.
Jag gick klädd i Paulinas tröja från Gina tricot, skinnbyxor från Zara och Docs.

Mr. Berg
Felix och Cornelia
Finaste Hjalmar och Happy.

Bild på VRG Jarlaplan


Svea och Cornelia
Lollo och jag.
Lite mer Lollo

Här har ni henne! Fashion-Cornelia i hennes bästa benämning.

VRG Jarlaplan äger. Så är det bara.
(När ni lämnar in era bildprover här i vår, alla små söta där ute som ska söka VRG bild och form - då ses vi!)

Frankrike dag 4


I väntan på bussen in mot Nice.

Min fina Cornelia på bussen.

Vi väntade på Wilma som också var i Nice på höstlovet.

Tillslut bestämde vi träff bredvid karusellen.

Tillslut kom sötnosen!

To be continued..

heaven seems so very far away from here
Jag är hemma med sjukt barn. Ja, alltså det är jag som är det sjuka barnet.
Jag drömmer så mycket konstigt nu för tiden. Mest att jag tappar tänder förstås - vilket är otroligt obehagligt. Ibland så ramlar alla ut och jag går runt med dem i handen och det rinner blod från mina mungipor, ibland drar jag ut dom en efter en och ibland så lyfter jag ut alla tänderna som att dom vore löständer. Och det gör så otroligt ont! Det känns precis som att det vore på riktigt, när man ligger där i sängen och drömmer. Och vilken ångest det för med sig sen! Känslan av att gå runt tandlös är INTE kul.
Överallt på olika drömtydningssidor står det att tappa tänder innebär att man står inför stora förändringar i livet. Vadå för förändringar egentligen?
Kan inte ni berätta vad ni brukar drömma för återkommande drömmar?

you


Skjorta från Carlings, Storebrors hoodie från H&M, velourtights från Lindex och halsband från Modekungen.se

E18


Elsa, Sebastian, Elias, Felix och Razmus
Cornelia-för-snygg-för-att-få-existera
Rebecca, Eliza och Cornelia
Jag och Tore. Lägg märke till hårspännet! Jag berättar här nere.
Fotografen her self! Maja heter hon och det är alltså hon som ska ha creds för dom här bilderna. Jag har lekt lite i Photoshop med dom bara.
Ojoj vilken helg! I fredags var vi på kalas i älta vilket var kul. Och igår var vi och såg Detektivbyrån! Så sinnessjukt bra, helt galet. Ni såg hårspännet där uppe va? Jag lånade ju nämligen ut det till Anders under spelningen, då han hade tappat sitt under den galna trumlåten. Statuuuuuus. Efteråt drog vi glada och trötta vidare till Cafe 60 och spenderade resten av kvällen där med fina människor.
Idag har jag varit på stadsbiblioteket och pluggat hela dagen. Och nu väntar lite mer av detta.

true

Min fina Tess och jag på Gotland i somras. Denna saknade tjej fyllde år för ett par veckor sedan men jag har glömt blogga om det! Grattis i efterskott älskade vän!


Jag och Kajsa för tre veckor sedan. Hon fyllde år igår! Grattis baby, jag saknar dig!

Jag vet att min blogg inte har varit bra de senaste veckorna. Snabbskrivna, slarviga inlägg, dålig uppdatering och gamla bilder från arkivet. Detta beror alltså på att mitt internet har varit stendött (och Bredbandsbolaget sa att det skulle ta ungefär tre veckor att få det fixat!!). Nästan 1000 av er läsare har inte kikat in här den senaste veckan och det är ju väldigt synd (men förståeligt p.g.a den dåliga uppdateringen).
Nu har min mamma fått lösenordet till grannarnas internet, men det är väldigt långsamt här inifrån vilket gör att jag inte riktigt kan ladda upp några nytagna bilder. Men på onsdag ska nätet fungera som vanligt igen och då LOVAR jag att min bloggning ska bli bättre än någonsin. Så bered er på en massa foton, uppdateringar och välskrivna inlägg.
Wow, jag är faktiskt riktigt taggad! Tills dess får ni stå ut med kanske inte fullt så fina inlägg.

Pour a little salt, we were never hereBilder från november förra året. Det verkar som att julstämningen kom tidigt det året, kan det möjligtvis ha att göra med snön? Var är snön nu då? Hellre ett mjukt snötäcke som lyser upp hela gråa november än kallt regn.
Jag längtar till julafton. Varje gång jag träffar Thomas i korridorerna här på skolan utbyter vi ett bra ord om vintern - för att inte hamna i vinterdepression.  Det kan bli allt från snöbollskrig till lussebullar. En bra sak tycker jag!

Idag har jag varit på friendsutbildning, vilket var kul. Nu degar jag i skolan tills mamma och jag ska gå ut och äta på stan. Efter det vankas utvecklingssamtal.
Later!


gullehundenåhvadduärgulliggulleplutt


en vilsen hund mitt i natten

Utnyttjar som vanligt skolans internet, då nätet hemma fortfarande är stendött. Det går mig på nerverna. Nu sitter jag och Sara och förbrilt försöker skriva om kiltar. Det går sådär. Vet någon möjligen varför man började ha kilt från första början? Hittar inte det någonstans. Blä.
Äh, nu måste jag kila iväg mot Stadsbiblioteket och låna lite böcker om det. Imorgon blir det friendsutbildning för oss utvalda (smickrad!) hela dagen, kan bli riktigt kul!

Monoskons!


http://www.myspace.com/monoskons

Ni missar väl inte min kära vän Tores nybildade band med grabbar från Rytmus? Grrrrrymma.

@ elevköket


Dr martens, gamla strumpbyxor, second hand kofta.


oj vad jag är snäll med uppdatering idag.

one of those days


I lördags.

Ojoj, nu är det redan måndag. Jag har just utnyttjat skolans internet och postat tre inlägg för er skull. Dessa bilder tog jag innan jag mötte finaste Hanna i lördags, då vi åkte och fikade på string. Jag hade inte träffat henne sedan det var körsbärsblom!
Internet kommer inte tillbaka förrän den 18e. Jag vet, det är helt sjukt. Jag har redan varit utan internet i två veckor. INTE OK.
Tack för att ni håller ut! Tycker så mycket om er.

dear friend
Fler bilder på nysnaggad och jättejättefin Paulina.

the other day


Kolla mitt fina halsband från modekungen.se! Jag älskar det.  Sen har jag nya ringar från frankrike, zebran lever jag med för tillfället.

"Det var första gången jag gått och hållt handen med en kille bland en massa människor."

"Den där kvällen på Pong när vi åt sushi till middag.
Du var så fin.
När vi sa hej då kramade du mig först och gick sedan på bussen.
Men så vände du dig om. Såg mig rakt i ögonen. Log.
Och så sprang du ut ur bussen igen, med armarna sådär utsträckta framför dig.
Du omfamnade mig. Hårdare än vanligt, längre än vanligt.
Och puppor kläcktes i min mage och fjärilar virvlade runt.

Visste du då att det skulle bli vi?"


Läste just igenom "boken om oss" som jag skrev till Sebastian på våran fyramånadersdag. Det känns som evigheter sen.
Men att läsa alltihop känns faktiskt som att återuppleva de där finaste stunderna i början på våran naiva nykärlek. Då det inte gick att få bort kärleksruset ur kroppen.

Ikväll har kärleksruset som vanligt varit framme igen.
Herregud, efter snart nio månader älskar jag den där pojken som aldrig förr.

hoj

flora i nice
är hemma hos tore med honom, en nysnaggad paulina och sebbutt. jag har fem stora förkylningsblåsor i munnen som gör ont när jag pussas med sebastian, men annars är jag glad.
schmeeeek.

Side cutJag har Paulina! She's smokin' hot.

Sorry för dålig uppdatering, internet är nere som sagt. Nu är jag inne hos kära Ellika som bor granne och uttnyttjar deras internet. Whii!

dude


1. Vi träffade Wilma i Nice! 2. Min bil. Önskar jag.

Allt händer samtidigt - internet slutar fungera och photoshop slutar fungera. Här får ni några bilder med dålig kvalitet i väntan på bättre tider.
Pluggaaaaaaaaaaaaaaaaaaar.

Frankrike Dag 3


Vi for till Cannes och åt glass på Häagen-Dazs. Där var det alldeles för dyrt och alldeles för sura servitörer.


Efter att ha varit runt i stan och tittat på kläder gick vi ned till vattnet där det var solnedgång.
Cornelia hade köpt fina ridbyxor.Jag hade på mig min bästa klänning från H&M. (Det var den jag hade på mammas och Calles bröllop för er som frågade då)


engångskameran var framme då och då, jag längtar tills jag ska framkalla bilderna!

trust

http://floras.se/images/2009/10_43394849.png
Bästavän

Hey! Sitter hemma hos Tore för att låna hans internet. Mitt ligger fortfarande nere hemma och det är INTE kul när man har ett väldigt seriöst grupparbete att plugga till. Tore och Sebbe ligger i sängen och sover sina skönhetsömnar medan jag sitter här vid matbordet och pluggar.
Igår var jag med Paulina hela dagen, ni anar inte hur mycket jag älskar den tjejen.

RSS 2.0