morgonstund har guld i mun

Såhär kan det se ut en lördagsmorgon runt Jaanas köksbord. Glada och osminkade ansikten, sol som skiner in genom köksfönstret, sockor på borden och en gitarr som skickas runt.

kvällspromenad

Alva, Jaana, Esmeralda plus mig bakom kameran på kvällspromenad i stan, igårkväll. Lycka.

sista frågorna

What would you say to a person who is extremely sad? That really depends on why the person is sad. But I’m a good listener and it’s often hard to come up with good things to say, but in those situations it’s good only to show that you are there for the person.
What do you think about life? Life is exiting, scary and funny. Mostly scary. Why do we live? Uuuuh it’s so scary!
Do you have a living philosophie - and what is that? Not really. ”It’s always greener on the other side” is something I’m often saying though.
Do you always think good of people? No, who does that? But I try to make up my own picture of how a person is, instead of listen to what others thinks.
hur kom självaste "flora" stilen fram. Tar du bara på dej vad du känner för eller lägger du fram och provar du tills du hittar någonting? Ja hur kom den fram? Jag har ingen aning. Jag sätter på mig vad som passar mitt humör och vad jag tycker är fint och bekvämt.
beskriv dig själv med tre ord? Glad, öppen och envis.
är du kär? jag vet inte.
Om du fick styra över världen, vad skulle du göra då? Få alla krig att sluta, alla magar mätta och alla människor glada.
Är ditt kärleksliv en bergochdalbana just nu? Nja, mitt liv är snarare som en bergochdalbana. Man vet aldrig vad som händer här näst, på gott och ont!
Läser du alla komentarer du får? Självklart.
Var bor du? Nacka utanför Stockholm
vad fick dig att börja blogga? Behövde någonstans att skriva av mig.
hur kan du ha så fin blogg? Maja, du är fin.
Vad har du för betyg? 300p.
vem ska du fira alla hjärtans dag med? Sebastian.
hur kan du fått så många läsare?? trots att du har blogg.se de flesta kör ju på devote, enklare att få respons där ;) Hmm, jag vet inte! Åh jag önskar att jag hade svar på det men det har jag inte!
Har du hoppat upp en klass? För du är väl 94 och så verkar du ska välja gymnasium nu.. Yes, började ettan ett år tidigare. Jag kunde skriva och läsa flytande, och när mina äldre kompisar skulle börja ettan tyckte mina fröknar och mina föräldrar att jag lika gärna kunde börja med dem.
vem var den du kysste första gången? Hjälp. Adam kanske.
hur lång är du och hur mycket väger du? I våras var jag 168 cm och jag väger någonstans under 60 kg.
tränar du/ går på någon sport? Dansar jazz & showdans på måndagar!
vem är din förebild? Min familj. Helt klart.
om du fick se ut som veeeeeem som helst i hela världen, vem skulle du då vilja se ut som? och varför? Shit. Amanda Seyfried kanske (huvudrollen i Mamma Mia). Hon är ju galet vacker och söt på alla sätt!
Om du var tvungen att välja ;
aldrig mer älska, eller aldrig mer bli älskad?
Shiiiiit vad svårt...Aldrig mer älska, man behöver kärlek från andra för att kunna leva!
gå upp sju kilo, eller gå ner sju kilo? Gå upp, antar jag. Fast jag är nöjd nu så det vill jag inte.
kissa på dig hemma hos din kompis, ha mens fläck i skolan? Det första. Hoppas bara att det är en nära kompis isåfall.
aldrig mer få gå i högklackat eller alltid vara tvungen att gå i högklackat? Aldrig mer gå i högklackat.
Äta fisk i ett år eller äta spenat soppa i ett år? Fisk! Det är gott ju.
Spelar du gitarr? Försöker lära mig litegrann. Inte fullt så seriöst dock.
Favorit bok? Pojken som kallades det, kanske. Den är sjukt sorglig och hemsk.
vilket gymnasium och varför ska du välja det? Viktor Rydberg Jarlaplan, för att de har sjukt bra lärare, skolan är liten vilket gör sammanhållningen bra och jag har hört mycket bra om den. Södra Latin, för att skolan är så fin och jag fick en väldigt bra bild av den när jag var på öppna huset!
lika dant med linjen, vilken och varför? Bild och form. För att jag älskar att rita och för att jag måste få göra något kreativt för att stå ut med skolan.
längre ner, hur göra man sånt där "brunt" runt om så de ser gammalt ut? finns de nån sida att fixa de på? poladroid.net, skitkul ju!
If you could be a cartoon character who would you be? The pink one in Powerpuff girls maybe, she is cute!
Om du fick välja att bara ha på dig en färg resten av ditt liv, vilken färg skulle det vara då! Hjälp. Antagligen svart, tråkigt nog.

step one you say we need too talk

Åh vilken dag. Första dagen tillbaka i skolan, känns både hemskt och lite bra. Jag, Matilda och Ellika åkte till Globalas öppna hus och det verkade.. grått. Jag hoppas verkligen att jag har fått fel uppfattning, för jag har ju hört så mycket bra om det! Men jag blev inte ett dugg imponerad eller inspirerad.. Hmm.. Efteråt delade jag en Cola med Sebastian, träffade My och Paulina en liten kortis och nu sitter jag här med historieboken framför mig. Prov imorgon. Usch.


Jag har på mig tröja från Weekday, gammal kjol från MQ (tyllkjol under), hatt och fuskpäls från H&M, secondhandskärp och väska, klackar från Urban Outfitters (bättre bild här).

puss!

take a chance on me

Jag har äntligen, äntligen kommit igång med mina bildprover. Det känns lättande. Men det är svårt när man måste prioritera, för då är det för det mesta någonting som prioriteras bort. Jag borde till exempel plugga historia. Vilket jag inte orkar. Imorgon är jag frisk, ja och då återvänder jag till den gråa och trista skolan (där alla soliga och härliga vänner finns). 

vad gör du om 10 år flora? Då är jag 24 och reser antagligen runt i vida världen. Jag vill se allt. Alla kulturer, alla klimat och alla människor. Förhoppningsvis har jag även en fin pojkvän och en drös med härliga kompisar som jag hänger med om helgerna. Jobb, det har jag ingen aning om. Kanske går jag i min mammas fotspår, och går på Beckmans med inriktning reklam och form. Det har länge varit en dröm men när jag var där och kollade blev jag inte jätte imponerad. Hmm.. Vi får se vad framtiden har att erbjuda, helt enkelt.
Vad använder du för smink? Eller är du bara sådär äckligt söt ändå? Haha, nej jag sminkar mig en hel del! Lite foundation och puder, eyeliner, mascara, rouge och rosebud!
om du använder eyeliner, tips på hur man gör tack? Jag brukar sträcka ut ögonlocken med hjälp av fingret, sedan tar jag penseln så långt in mot ögonfransraden jag bara kan. För att få till rätta böjen så är det bara att öva och öva och öva!
Vad vill du göra i framtiden? Resa, gå ut och dansa och träffa härliga människor.
kändiscrusher genom åren? Leonardo DiCaprio, Heath Ledger, Robert Pattinson.
när köpte du din kamera? Våren 2008.
Favoritämnen? Bild, svenska, engelska, syslöjd.
Jobbplaner i framtiden? Något inom reklam och formgivningsbranchen.
Ska du sommarjobba? Förmodligen på samma ställe som jag jobbar nu på söndagsmornarna. På Yasuragi (spa och konferans), i frukostrestaurangen.
Och slutligen, skulle du någonsin färga ditt hår rött? Tanken har slagit mig många gånger. Det är ju så fint! Men vågar jag? Antagligen inte.

Rumble

Jag vill ha en Kånken, en skepparmössa,  ett par jeanstights från ginatricot, rocken från Monki (jag drömmer bara lite liksom, den är ju slutsåld för hundra år sedan), en kobratelefon och en rosa miu miuväska (som aldrig kommer kunna bli min).

I vilken affär köper du helst dina kläder? En affär? Weekday.
Hur blev din blogg så framgångsrik? Haha, så hemskt framgångsrik är den väl ändå inte. Men den har väl växt tack vare att man kanske märker att jag gillar att blogga? Att jag lägger ned omtanke och tid på mina inlägg? kanske? jag har ingen aning.
Vad lyssnar du helst på för musik? Sigur rós, Teitur, Josh Rouse, Markus Krunegård, Bo Kaspers orkester, Håkan Hellström, Marit Bergman, Elbow, Radiohead, Coldplay, Timo Räisänen, Zero 7, Hello saferide, Adam Green, Atomic swing, The Beach boys, Regina Spektor, The Shins, Thom Yorke, Veronica Maggio, Seabear osv.
jag tänkte fråga vilket redigerings program du använder när du redigerar dina bilder?=) underbar blogg flora! Tack så hemskt mycket! photoshop.
när fick du din senaste kyss? hmm.. I torsdags.
vad har du valt för gymnasie? Jag har ju inte valt något än men det lutar åt Södra latin och Viktor Rydberg Jarlaplan.
I would like to know how ur style has changed in past years? I started to like clothes for real in autumn 07. At that time, I experimented a lot but almost everything looked weird, I can tell now. I don't really know how to answer this question, because I'm not sure how my style has changed. Fashion changes very fast and even if style remain, I can't tell you exactly what kind of style I have now and had a year ago. Look in the category "klädsel" and you'll see.
Vad heter ditt rubriks typsnitt? Centuty gothic
andvänder du mycket photoshop? Har du köpt det programet, och hur mycket kostar det att ladda ner? Varje dag. Tyvärr vet jag inte hur mycket det kostar, då min mamma har köpt det. Du kan garanterat hitta priset på google!
Har du läst syskonkärlek? Nepp. Borde jag göra det?
är du kär i dina bröder, ärligt flora? Haha, nej såklart inte! Verkar det så? Men jag tycker att dom är de finaste killarna som finns.

sjuklingben






Vad tänker du på när du skriver ett blogginlägg? Jag tänker väl mest på att inte skriva för slarvigt eller att inte lägga upp för slarviga bilder. Jag gillar när man får lägga ned tid på inläggen, de är då de blir bra.
Vad vill du att det ska innehålla? Helst en välskriven text och några fina foton.
Planerar du dina blogginlägg i förtid, eller är det bara så att du sätter dig ner vid datorn och helt plötsligt kommer på att "nu ska jag blogga" och sedan så gör du bara det? Det är verkligen olika. Om jag har varit ute och fotat tänker jag nog "nu ska jag lägga upp de här bilderna på bloggen" men ibland bloggar jag bara för att jag inte har något bättre för mig.
hur mycket tid lägger du på bloggen?
För mycket, tyckte jag ett tag. Därav den lilla bloggsvackan jag hade. Det var skönt att komma bort från datorn, jag läste inte ens några bloggar under den tiden. innan dess satt jag flera timmar varje dag framför dumburken. På min egna blogg kanske jag lade ner en timme eller två om dagen, om man räknar med fotoredigering och så.
vad skulle du göra sista dagen i ditt liv? Hjälp, vilken svår fråga. jag måste tänka lite.. återkommer..
vilka linjer funderar du på att söka till?(gymnasiet)
Bild och form.
Hur ser en vanlig dag ut för dig? Kliver upp 06.20, duschar, klär på mig, äter frulle, går ut med hunden, sminkar mig, springer till bussen, segar mig igenom skolan, åker till stan efter skolan och fikar med någon kompis, kommer hem till middagen, pluggar, sitter vid datorn, börjar göra mig iordning inför natten typ halv elva, väljer kläder inför nästa dag, läser lite eller prata i telefon med någon trevlig och sen sover jag.
Kommer du vara med och arangera en till bloggträff i vår? Hmm, jag vet inte. Kanske det!
Vilka kläder längtar du till att få bära i vår?  Tunna jackor tillsammans med en Kånken jag planerar att köpa (dom ser ju konstiga ut tillsammans med vinterkappor liksom), bara ben med knästrumpor, jeansjackan, alla mina kjolar som är så mycket finare tillsammans med bara ben.
Varför är du så underbar? Hur ofta är du ensam? Åh, du är underbar! Jag är betydligt oftare ensam nu sen jag blev enda barnet hemma (ena brorsan bor på västkusten numera, och den andra reser runt i Centralamerika) men jag tycker inte om det så värst mycket. Visst kan det vara hur skönt som helst i bland och bara ta en promenad för att rensa huvudet, men det beror väldigt mycket på sinnesstämningen. Helst spenderar jag min tid med de människor som gör mig lycklig.

time is running so slow


Jag är fortfarande sjuk. Har på mig mitt allra finaste nattlinne och sitter och läser igenom alla era frågor. Wow, de är många! Vi kan göra så att jag svarar på tio frågor varje inlägg, så blir det inte så tjatit att läsa igenom.
Här ovan ser ni också min fina lampskärm som jag köpte i somras. Hittade den i en secondhandbutik i Hälsingland.

Vilken är din favoritblogg som inte är så värst känd? Hannas. Fast den är ju numera ganska känd.
Hur många har du varit tillsammans med och är du oskuld?
På första frågan så beror det på hur man räknar, och eftersom jag antar att du undrar hur många seriösa förhållanden jag har haft kan jag säga att jag inte har haft något sådant. Och på din andra så känns det för privat för att svara på här.
ge oss ett bra hårtips sminktips och skönhetstips!
Men oj, jag som är så dålig på sånt. Ett tips kan ju vara att bara använda ett och samma schampoo, så att man får en viss signaturdoft i håret. Jag tycker det är mysigt när någon kopplar en viss doft till mitt hår.
What do you think is the prettiest thing on earth?
Old couples that are kissing and holding hands.
Vem klär sig snyggast respektive fotar snyggast i bloggvärlden?
men oj det finns ju så många som klär sig snyggt, men på olika sätt! och det finns så himla många som fotar fint, min kära vän Emmy är en av dom.
kan du skriva några fler noveller?  Klart jag kan göra det, men jag måste bara få en idé först. Men det kommer!
vilket är ditt finaste ord? mitt är hångla. så nu vet du.
Jag håller med, hångla är ett fint ord. Kunde du inte säga bästa ord istället? För mitt bästa ord är korv. Det låter så kul.
Om man aldrig har varit i Stockholm och får 1 dag att spendera där, vilka platser bör man besöka? Underbar blogg floret!
Åh tack! Esmeraldas och min hemliga plats som ni inte får veta (oj det måste vara till stor hjälp), secondhandbutikerna på söder, kajen vid gamla stan om sommaren, kungsträdgården om våren, skeppsholmen och djurgården på hösten, shoppingen på götgatsbacken.. jag skulle kunna hålla på i en evighet.
Kan du inte säga lite fototips?
Oj, vad svårt. Jag är inte speciellt avancerad när det gäller fotograferandet. Men var inte rädda för att testa nya motiv, nya ljus och nya vinklar. Det gör fotandet så mycket roligare. Jag är personligen svag för motljus, det är fint.
Tips om redigering och utrustning! var inte rädda för att förvränga färgerna. ljustera red, green och blue på curves (photoshop) så blir det mer dramatik i bilden, och får fotot att se lite vintage ut. Jag har knappt någon utrustning, ska köpa ett nytt objektiv snart, men annars har jag bara min lilla kameraväska. Mitt stativ är trasigt så jag använder olika stolar och bord. Fast just det, jag har ett litet konstigt stativ med rörliga ben som gör att man kan klämma fast det på träd, stenar och liknande och ändå står det stadigt.

hisnande tankar

Hurrni, jag tänkte att för er nyfikna människor kan vi ha en liten frågelåda nu. Men ställ bara frågor som ni verkligen vill ha svar på, så att det inte blir en massa "bara-för-att-jag-inte-kommer-på-något-bättre-frågor". Vad sägs om det?

Då kör vi.
(translation: ask me anything, question time!)

STOPP!

är det nåt mellan oss, mellan oss och världen?



Jag lyssnar på Krunegård och längtar till hans konsert på Söndag, som jag och Hanna ska på tillsammans. Kan inte bli annat än bäst. Förmodligen ska hon permanenta krull samma dag, och sen ska vi hem och pyssla med hans låtar på repeat i bakgrunden för att ladda till 100% inför kvällens konsert.
Snart är det ju faktiskt alla hjärtans dag också, och för omväxlings skull kanske jag firar ett lyckligt sådant i år. Eller tja, det är ju faktiskt tre veckor dit. Men ändå.

my twisted heart is yours


västkusten (bästkusten) i somras

Jag längtar så jag spricker till sommaren. Med dess varma och ljusa kvällar då man springer barfota i daggvått gräs, då det doftar kaprifol i luften och solen går ned i havet.
När jag vaknade idag kvittrade fåglarna utanför mitt fönster och jag längtade hemskt mycket ut i friska luften. Men thanks to influensan är det inte ens att tala om, jag är fortfarande ruskigt sjuk.

give me strength


Jag har inte varit såhär sjuk på tusen år känns det som. Med rinnande ögon och näsa, feber, frossa, hosta och halsont är man inte på topp. Influensa suger.
Jag har spenderat de senaste sju timmarna (det är sant!) i soffan, framför ett dåligt Chuckmaraton på sexan med bara pauser för att gå till köket (jag får jordbävning i huvudet av att gå ned för trappan) och toalettbesök.
Men som räddning kommer pappa då och då med små tröstande medel såsom filtar, ballerinakex, en termos te, tabletter och sushi. Fin pappa jag har.
Hoppas att ni slipper drabbas av influensan och att i alla fall ni har en trevlig lördagkväll!
just det, mitt förstahandsval till gymnasiet blir förmodligen Viktor Rydberg Jarlaplan med inriktning bild och form. Men jag måste säga att jag börjar bli osäker, kanske blir det Södra latin istället..

P.S. Paulina, jag älskar dig. D.S

dreaming


Igår låg Stockholm i dimma. Det var obeskrivligt vackert.
Ensam promenerade jag runt med kameran i högsta hugg mellan Slussen och Gamla stan. Det snöregnade.

Himlen var full av skriande fåglar och jag ville bara vara en av dem.

Sen mötte jag upp världens bästa Hanna. Vi åt på Pizza Hut för att sedan dra oss vidare till Södra Latins öppna hus. Nu vet jag iallafall att bild och formlinjen där är mitt andrahandsval. Känns skönt.
Vad som känns mindre skönt är att jag inte har börjat med mina intagningsprov. Hjälp! Stressad tjej har ni här.
Jag har fått influensan tror jag. Fick åka hem från skolan för att jag hade frossa, feber och ont i halsen. Hemskt synd eftersom jag hade velat träffa Esmeralda idag.

Blogglusten kryper tillbaka till mig tror jag. Ledsen för att det har blivit såhär på sistone.

I miss you like the sun misses the flower. Like the sun misses the flower in the depths of winter.



Jag är nog Sveriges vilsnaste människa just nu. Både hel och krossad på samma gång.

dom kommer kliva på dig



Igår fikade jag med Paulina och My i minst fyra timmar och under tiden spillde vi ut stearin över hela bordet och krossade glas, bland annat. Vi kikade lite på rean och både jag och Mysan köpte varsin tröja med världens finaste luva (bild 1) från Monki. Jag svart, och hon orange. Paulina fick med sig ett linne för 50 spänn. Rea in my heart.
Sedan drog jag och My vidare hem till mig och köpte med oss en jäkla massa Billys panpizzor. Njutning i allra högsta grad! Mest kanske för att det egentligen är förbjudet att äta sånt onyttigt, enligt våra föräldrar.

Idag ska jag träffa Paulina, Tore och Sebastian. Trevligt, trevligt.
Förlåt för att min blogg är påväg ner.

you give me something

Åh jag är så besviken på mig själv för sån dålig uppdatering. Alltid sent på kvällen med lite att säga. Ska verkligen, verkligen försöka bättra mig. Det har varit så mycket med skolstarten och vänner på senaste tiden att jag känner att jag hellre vill umgås än att sitta vid datorn, trots att det också är kul. Här är iallafall en bild på min fina kusin Vilda som togs i somras.

try harder


Idag kom My och jag fram till att vi bara träffats sju gånger liksom officiellt. Och ändå räknar jag tjejen som en av mina absolut bästa vänner. Sen pratade vi om hur vrickad men fin vår relation är. Istället för att först lära känna varandra lite ytligt, och sen komma djupare och djupare är det tvärt om med oss. Första gången vi träffades bara vi två, gick vi djupt in. Nu vet vi att vi måste arbeta oss utåt också för att få vår vänskap fulländad. Vi behöver en större dos av de galna My och Flora för att det ska bli den ultimata vänskapen.

På bilden kan man se utplock från min dag. Baskern (som jag fått av världens finaste Hanna) hängde med på knoppen hela dagen och ett det första av alla kärleksbreven jag fick på lågstadiet av min största kärlek jag någonsin haft (det är faktiskt sant, vi var dökära) har varit ett vilt samtalsämne. Tack vare att My träffade författaren till brevet häromdagen och fick höra att han fortfarande pratar om mig.
Sen så har vi det svarta, förvirrade, kluddiga hjärtat. Sånt som alltid är svårt att talas om men som behövs. Kanske är det Mys hjärta, eller mitt. Kanske är det hur våra hjärtan ser ut tillsammans. Förvirrade men ihoptrasslade på ett bra sätt.

jag försöker tänka bort hur ont det gör inombords



En av de två finaste bröderna på jorden har sagt hejdå till mig idag.
Ni vet Froste, min äldsta bror. Han åker somsagt till Centralamerika i natt och är borta i minst 4,5 månader. Åh, min fina fantastiska storebror och förebild. Jag kommer sakna honom varje minut, varje dag.

I saw you at the station



Jackan är mormors gamla från Gudrun Sjöden, kavajen är från Weekday, T-shirten har jag själv ritat på, svarta shorts från American Apparel och två armband + farmors gamla klocka.


Känns länge sedan jag visade upp något sånt här senast, jag ska försöka bättra mig. Den här jackan har blivit storfavoriten. Bokstavligt talat. Den är verkligen stor, och det är vad jag gillar med den. Hade dock en annan jacka i dag, men den här har jag haft på mig de senaste dagarna.
Nu måste jag kila ut med vovven! bajbaj

ps. jag förstår inte vad blogg.se gör med kvalitén på bilderna, Arghhh!


Lite frågor jag har fått angående mitt rum förresten.
Tapeten är från ett brittiskt märke som heter Zoffany, och jag köpte den på Björklund & Wingqvist här i Stockholm. Anslagstavlan har vi gjort själva, med hjälp av en mjuk träskiva (vad heter det nu igen?) som vi spände ett tyg över som vi häftade fast med häftpistol. Sedan spikade vi upp den på väggen! Storleken på bilderna är 13x och jag beställde dom på Fuji. Dock blev de mörkare än jag trott. Hyllplanen är köpta på ByggOle.

Och yes, visst är det Blues brothers på väggen!

vad är det för dag idag, vad är det för dag idag?




Gamla foton på Esmeralda, en vårdag då hon helt plötsligt plockade upp pannkakor ur en burk i väskan, som vi sedan åt på Nytorget.

Tjingeling, idag är det Esmeraldas, Frejas, Moas och Filippas födelsedag! Grattis tösabitar!
Efter första skoldagen för den här terminen idag for jag in till stan för att träffa Esmeralda, Sofie och Bea. De satt och fikade på Waynes när jag kom och Esmi sa att hon hade något väldigt viktigt att berätta. Jag lyssnade spänt och hon sa "jag fyller år idag."

Okej, såhär är det. Jag har har känt Esmi sen ettan, och ändå glömde jag bort hennes 16e födelsedag, för typ tredje gången. Shame on be, big shame on me! Men vad gör man liksom? Helt till mig och arg på mig själv började jag löjligt nog gråta och hon fick lite extra många kramar och pussar. Jag är skyldig dig ett jäkla kalas älskade Esmeralda!
Efter fikastunden mötte jag upp Sebastian som skulle klippa sig och Linus som hängde på. När jag och en nyfriserad Sebbe sedan förbrilt letat runt på alla H&M i hela stan (kändes det som) för att hitta en grym tröja(som vi aldrig hittade) lessnade Linus och stack hem. Jag och Sebbe hamnade då på ett annat Waynes en bra stund.

Hurrni, godnatt!

ohlala

Hejhopp!
Oj vad glad jag blir för era kommentarer i inlägget under. Wow.
Idag har jag varit med Paulina, Tore och Sebbe i ett försök att hitta en öppen frisörsalong där killarna skulle kunna klippa sig. Men eftersom det är söndag gav vi upp jakten och drog oss vidare till Tores lägenhet där jag satte saxen i handen och klippte honom med hjälp av Paulina som sprayade och kammade. Teampower!

Nu ska familjen ha avskedsmiddag för min storebror Froste som ska till Centralamerika på onsdag i minst 4,5 månader för att själv åka runt och upptäcka stället.
puss!

(Wow thanks for all the comments in the post here under! Today me and some friends where in town, looking for a barbershop where the boys could get a haircut. But they're all closed on sundays so it ended with me taking the scissor in my hand to cut Tore's hair with help from Paulina who sprayed and combed it. Teampower!
My family is going to have a goodbye dinner now for my big brother Froste who is going to Central America for 4,5 months on wednesday. kisses!)

here it is


Nu är mitt rum klart!
(my bedroom is finished now!)

You ain't call the cops you call the firestation




Jag känner för att strypa Youtube och min storebrors digitalkamera som jag lånade (orkade ju inte släpa på systemkameran) just nu för att upplösningen blev så dålig. Jaja, hoppas att ni får lite av känslan iallafall! Det här är alltså från Ellikas, Josies och min dag i Romme! Imorse steg vi upp klockan fem för att sedan åka in till centralen och ta bussen upp. Där var det klarblå himmel, knappt något folk alls vilket betyder inga liftköer och ja, det kunde inte ha varit bättre.
Men nu mina vänner, nu dör jag av trötthet.

(Me, Ellika and Josie went skiing today! Blue sky and sun. It couldn't have been better!)

High & Dry

Hej barn!
Jag sitter för stunden hos Josie och laddar inför morgondagen. Romme står på schemat! Jag, Josie och Ellika åker dit med morgonbussen och kommer hem på kvällen. Sol och två minusgrader låter härligt.
I brist på annat kommer härmed en gammal favoritlåt av Radiohead. Lyssna och njut!
Ber om ursäkt för halvtaskig uppdatering förresten, men vi grejar fortfarande med mitt rum och sånt så jag har inte riktigt haft tid. Hörs imorgon kväll då!


and they told me I don't need to worry


Jag och mamma spenderade hela dagen på Ikea för att hitta grejer till mitt rum. Det är inte helt uppmonterat än, men imorgon ska nog allt vara klart. Jag kan visa er då om ni vill.

(mum and I went to Ikea today to find some stuff for my room. It will be done for tomorrow, so I can show you then if you want.)

snön var en del av mig och jag en del av den

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/204255/images/2009/dsc_0015_25593731.jpg
I eftermiddag kom snön i ett huj när jag var påväg till Josie för att hämta en sak jag glömt hos henne. Den omslöt mig, dansade med mig och virvlade runt mig. I mina öron sjöng Sigur Rós med hög stämma och jag skulle kunnat stå där och titta upp mot skyn för all framtid. Snöstorm har aldrig varit så vackert.

(translation: The snow came today, and snowstorm has never been more beautiful. It enclosed me, danced with me and whirled around me. I could have staid there forever with Sigur Rós singing in my ears.)

this is kind of weird


Nu kanske ni undrar vad det där är för en bild. Men det är hur mitt rum ser ut om natten, från min säng.
När jag var liten undrade jag alltid varför allt blev så svartvitt och kornigt när det blev mörkt. Jag blev plötsligt rädd för mina ögon. Nu vet jag ju hur det ligger till, med tappar och stavar och sånt tjafs.
Nåja, igår natt kunde jag inte sova. Det resulterade med just foto, svag sång i mörkret och skriva någonting på ett papper. (bild 2).

(translation: This is my room in the night, from my bed. I couldn't sleep tonight so I wrote something down. (Last picture) I don't know if it sounds weird in english, but it's a little like this:
Words in the night
dissapear in the dark
like written words in the sand
taken by the waves
.)

what



Ritade lite på en t-shirt.

(I drew a little on a t-shirt.)

hej vår jag längtar efter dig


foto från förra våren

Den årliga släktträffen på min låtsaspappas sida inträffar idag på trettondagsafton. Har aldrig träffat dem förut så det blir ungefär 50 nya ansikten (min låtsaspappas pappa hade 13 syskon därav så stor släkt). Hjälp.

jag var här fast jag inte är död

Nu har jag beställt en massa kopior på mina foton från fuji.se. Bl.a denna kommer snart upp på väggen i mitt rum!

ps. är det jobbigt att bilderna är så stora eller är det bra? Vet ju inte hur det fungerar på era datorer, om man måste skrolla åt sidan osv.

How wonderful life is when you're in the world

Ibland får jag såna där extra fina kommentarer av er. Såna där kommentarer som får hjärtat att ta ett skutt och man blir sådär löjligt rörd. De är för såna kommentarer jag har gjort en liten ask. Jag skriver av det ni skrivit och lägger lappen i tryggt förvar i asken.
De dagar jag känner dåligt självförtroende eller är less på mig själv, kan jag öppna asken och läsa det fina ni har skrivit till mig.

Jag kan inte tacka er nog för erat positiva feedback och stöd. Ni anar nog inte hur glad jag blir av varenda fin kommentar jag får av er!

det är ingen myt att folk går runt med baguetter i handen i frankrike


något jag skrev när jag tänkte på dig


Här är vintern med sin kalla famn och sin svala andedräkt,
och den trötta marken väntar på att bäddas in i ett lugnt mörker.
På sjön jämrar sig isen
och kylan skriver ord på min hud som lätta kyssar.

singing please

Vi hade en liten spelkväll med härliga människor hos mig igår. Jag hade bakat en grym morotskaka som åts upp på ett nafs tillsammans med en kopp te, och vilka vinnarskallar jag och mina vänner är! Hysteriskt alltså, men det är precis så det ska vara med andra ord.


Today


Jag, Josie och Ellika klädde på oss hundra lager och gick ut till udden..

Såhär glada var vi åt snön som har kommit (hur lite det än är)

jag har jordens snyggaste kompisar.

snygg.

vi hittade en liten frusen pöl som genast blev en favoritsysselsättning. Kände oss snabbt som sju år igen.

Favoritbilden, så sjukt snygg hon är!

År 2008 i bilder Del 2


Det var bloggträff på djurgården med en massa härliga tjejer och jag och bästa Esmeralda for till hennes lägenhet i Spanien där jag spenderade en av de bästa veckorna av mitt sommarlov.

Tess och jag spenderade några fantastiska dagar på Gotland och träffade det bästa människorna.

Jag lärde känna världens bästa My och Rebecka, var sommarkär på västkusten och där  umgicks jag med Lova och Mimmi. Var i hälsingland med fina kusiner. Spelade in musikvideon. Saknade min ena storebror som flyttade till Lysekil.


Jag fyllde år, var på oförglömliga Coldplay och spenderade en helg på västkusten med min underbara familj.

Bussbekymmer sista delen

Hans tankar hade bara kretsat runt henne det senaste dygnet. Framför sig såg han hennes glittrande ögon formade likt halvmånar.
För honom, fanns det ingen annan än hon.

Och nu sitter han där på bussen på helspänn. Han har omsorgsfullt valt sätet tvärs emot det som hon alltid sitter på och nu pirrar det i hela hans kropp. Bussen kör på tok för långsamt, tycker han och räknar ned busstationerna. Bara tre kvar nu.
Den här morgonen var luften isande kall, men snön hade visst bestämt sig för att inte komma. Istället hade vattenpölarna frusit till is och frosten täckte varenda millimeter av marken. "Om man kisar" tänker han, "ser det ut som ett tunnt snötäcke."

När det bara återstår en hållplats till hennes, drar han fingrarna genom sitt ostyriga - och omöjliga hår och rättar till jackan. Han ser henne kliva på bussen och närma sig honom med försiktiga, men glada steg. Hon ler med stängd mun men glittret och halvmånarna finns i hennes ögon och hon vinkar med ena handen.
Han höjer handen och vinkar tillbaka samtidigt som det slår en kullerbytta i hans mage. Hon är så söt.

"Hej" säger hon och slår sig ned på sitt gamla vanliga säte. Hon klappar menande på sätet bredvid som för att säga åt honom att sätta sig där, och det gör han.
Nu sitter han tätt intill henne och kan inte få nog av hennes söta doft. Honung, och kanske kanel.
"Hej" svarar han och och trummar med fingrarna på sätet framför. "Hur mår Juni denna kyliga decemberdag?"
"Juni mår bra" fnissar hon och gnuggar sina kalla fingrar mot varandra. "Fast det är alldeles för kallt och jag fryser om tårna." han tittar ned på hennes fötter och ser ett par vita tygskor.
"Inte svårt att förstå det" säger han menande och flinar. "Meh! Vadå du har ju också tygskor!" skrattar hon och pekar på hans svarta converse.

Hennes skratt var något alldeles speciellt, tyckte han. Det lät som fågelkvitter eller ljuv musik.
"Men varför blundar du sådär Elliot?" fnissar hon plötsligt och han upptäcker att ja, han har suttit och blundat. Han har ingen anledning till att ljuga så han ser upp och möter hennes blick.
"Jag tycker om att lyssna på ditt skratt bara."
Hon skrattar till igen men håller sig för munnen då hon förstår att det var just det han pratade om. Generad tittar hon ut genom fönstret men han kan skymta ett leende.

Plötsligt sätter hon båda händerna på fönsterrutan, flämtar till och stirrar ut i vintermörkret.
"Vad är det?" undrar han och ser frågande på henne. Sakta vänder hon huvudet mot honom och ler.

"Det snöar!"
och så tar hon hans hand.

Xem ü dem



Kommer ni ihåg det här? Jag, Ellika, Matilda och Wilma var med i en kurdisk musikvideo (som alltså bara sänds på tv där) som bl.a min låtsasbror har filmat.
Sjukt dålig låt ärligt talat men vafan, det var ju kul! Det är alltså jag och tjejerna som håller i de röda lysrören, gör mönstren med benen, håller på med paraplyer (jag står längst till vänster då) och viftar med guldiga löv. Ha!

stockholm in the sun down


År 2008 i bilder del 1


Jag färgade håret brunt och gick igång på det här med bloggning. Jag saknade min äldsta storebror som bodde i Alperna i fyra månader.

Jag klippte av mig håret och längtade efter sommaren.

Jag hängde mest på cafe String med kompisar på eftermiddagarna och på sportlovet åkte jag för första gången till vår då nya lägenhet i Frankrike.

Jag köpte min efterlängtade systemkamera och det hade äntligen blivit vår - man kunde gå barbent. Esmeralda och jag åt pannkakor på nytorget i solen.

Jag tog första doppet, och det var till och med varmt i vattnet. Jag lärde känna Hanna (vilket var bland det bästa som har hänt i år). Hela maj spenderades med härliga människor och jag var glad.

RSS 2.0