Hejdå 2008, vi ses aldrig mer.


Sorry för dålig uppdatering men mitt internet har legat nere. Igår köpte jag dessa underbara hörlurar, älskar dem!

Snart ska jag och Ellika kila iväg på fest men innan det väntas hummer.
GOTT NYTT ÅR!!!!

station approach

Gårkvällen var grymt lyckad med härliga människor. Imorse vaknade jag upp med en sovande Elly och en sovande Jaana vid min sida i Jaanas instängda rum, precis som det ska vara.  Gillar dom tjejerna alltså!

Nu lyssnar jag på Elbow och längtar så till nyårsafton.

xx


Såhär ser jag ut ikväll. Tröja från Weekday, tights och väst från Bikbok.

Nu ska jag åka till Jaana, wiho!

like a rainbow round my heart


Jag har ritat lite igen, den översta på tjejen med såpbubblorna gjorde jag mest för att jag var uttråkad, men den på Pippi är en julklapp.

christmas every day


Lilljul idag med brorsorna, mamsen och calle (extrapappan). Jag fick detta:
Randig tröja från weekday, blå/orangerandig klänning från Weekday (ni får se hur den ser ut senare), Leilas bakbok (yey nu ska jag baka, baka, baka!!), världens finaste volangtrosor från Topshop som jag har önskat mig såhär länge, Calvin Kleinparfymer och slutligen mina drömmars skor från Urban Outfitters. Plus pengar.

hejsvejs!

tried to make life better than it was


Detta fyndade jag på mellandagsrean idag. Mockafransvästen kommer från Bikbok och kostade 250 kr, och den midjekorta kavajen med dubbelknäppning och trekvartsärmar kommer från Weekday och kostade 300 kr. Båda på halva priset.

and i've seen a thousand smiles but nothing that looks like yours.


Bästa Josie och jag åkte in till stan för att kika på mellandagsrean tidigt i morse. Jag fyndade en döfin mockafransväst och en kavaj. Ni kan få se senare ikväll.

Jag har på mig lacktights med ormskinnsliknande mönster och halsduk från Topshop, Converse, T-shirt, hoodie, sidenband i håret, fingervantar med avklippta fingertoppar (användes ), någon tygkasse och fuskpälsjacka från H&M. Plus rött läppstift.

look at the stars


Jag ritade på fri hand med textilpennor på den här T-shirten och gav bort till Sebastian, världens finaste låtsasbror, i julklapp.

Min storebror Viggo som bor i Lysekil annars är hemma över julen.

På julafton kom ingen snö, men däremot var det rimfrost på juldagen.

Jag trippade runt med mina nya skor från Zara idag.

Följ min blogg med bloglovin

were ever she goes



Lite av det som låg i mina paket ikväll. Döfina fransskor, ormskinnsliknande lacktights, världens mysigaste halsduk och nytt rött läppstift bland annat.

Imorgon ska jag träffa hela tjocka släkten på mammas sida och i övermorgon ska jag förmodligen fira lilljul med bröderna, mamsen och extrapappsen. Min jul är låååång.

Emils mamma skrev i den blå skrivboken


Allt var som en jul ska vara igår, fast utan julklapparna. Julmat i mängder med prinskorv, köttbullar, kalkon, skinka och sånt gott. Idag blir det en favorit i repris, men med mina låtsassyskon så att vi äntligen kan öppna julklapparna. Fast jag har ännu inte firat jul med mamma så det blir tre julaftonar för mig i år. Kanske inte en enda fullständig, men ändå.

Nu sitter jag och kollar på Emil i Lönneberga och snart ska jag ut till brasan och dricka glögg med familjen.
Har ni haft en bra julafton?

happy xmas


Jag vet att det är dumt av mig att sitta här vid datorn på självaste julafton, men eftersom att jag inte firar på riktigt förän imorn så har jag så hemskt mycket ohändelserik tid. Fast snart börjar Kalle Anka, underbart.

Imorse vaknade jag av att pappa tassade in och lade julstrumpan på min säng. Fast jag visade såklart inte för honom att jag hade vaknat, utan jag låg och koncentrerade mig på att se så sovande ut som möjligt. Väl när han hade smugit ut kröp jag ned i fotändan på sängen och fann en Perfect-tidning och ett kuvert med pengar. För att jag hade varit så duktig i skolan, sa han. Sen somnade jag och väcktes några timmar senare av att pappa sa "klä på dig varmt". Familjen åt sedan risgrynsgröt och drack varm choklad utomhus vid en liten brasa. Jul, vad jag älskar dig.

Nej, nu ska jag gå och se på sista avsnittet av julkalendern. Spänningen stiger!
Och juste, GOD JUL!

isprinsessor



Anna och jag åkte ju skridskor i Kungsan idag. Ja, där vinglade vi runt på våra hyrda hockeyrör (konståkningsskridskor är mycket svårare). Jag förstår inte, jag brukade ju vara bra på skridskor! Killarna i kassan där man hyr skridskor bara skrattade åt mig när jag sa att jag var fjorton och när anna sa att hon var femton. "Jo men tjena, ni är ju minst 17!" sa dem. Jag svarade bara glatt tillbaka att nej jag är fjorton! Då sa en av killarna att jag var tjugo. Eller hur, liksom.

Nu ska jag hjälpa till med julmaten nere i köket. Tjingeling!

nu är det jul igen


Jag var ute med min lilla (stora) vovve Boris nyss och himlen är helt knallblå! Hade man inte vetat vilken årstid det är och skulle gå ut, skulle man aldrig tro att det är vinter.
Imorgon är det Julafton. Fast inte för mig, för jag ska fira i övermorgon för att mina låtsassyskon inte kan i morgon.
Jaja, nu ska jag iallafall in till Kungsan och åka skridskor med Anna.
Ha det superbäst!

Bussbekymmer Del 14

När hon kommer till busshållsplatsen på morgonen sitter en gammal man på bänken och visslar i samklang med vintermörkrets dagliga morgonrush i trafiken. Det är en glad visa och hon kan inte låta bli att nynna med. Farbrorn ser på henne och ler, slutar vissla och säger "du verkar glad flicka lilla!" med darrig röst. Han skrattar rossligt till och visslar vidare.
"Ja, det är jag verkligen!" svarar hon och fnissar till. För det var hon, ja hon var nog gladast på jorden idag.
För hon visste att hon skulle träffa honom den här morgonen. Elliot.

När bussen stannar framför henne och farbrorn, skuttar hon ombord och visar busskortet för chauffören. Hon stoppar tillbaka kortet i fickan igen och kommer på att den utklippta bilden brukade ligga där tätt intill busskortet. Innan hon glömde kvar bilden på sätet. Innan han hittade den.

Hon skymtar Elliots ansikte mellan sätena och siktar in sig på det lediga sätet bredvid honom. Hans isblå ögon möter hennes när hon går genom bussgången och det ilar till i hela hennes kropp när han öppnar munnen och ler mot henne.
Med bestämda steg närmar hon sig honom och hela tiden tänker hon "jag vågar, jag vågar, jag vågar".
Och hon vågar.
Försiktigt slår hon sig ned bredvid honom och han ser förvånad men glad ut. Ja, han ser faktiskt väldigt glad ut.
"Hej Elliot!" säger hon.
"Hej Juni." svarar han och ler större än någonsin. Nu ser hon att han också har små ljusa fräkar som är förströdda på näsan och ut längs kinderna. Hans varma lår är tätt emot hennes och hans arm mot sin och hon känner sig mer hemma än någonsin.
"Brr! Visst är det kallt ute?" säger han plötsligt som för att bryta tystnaden.
"Ja verkligen! Jag frös nästan fingrarna av mig!" svarar hon ivrigt och gnuggar sina frusna händer snabbt mot varandra.
Han ser ut genom fönstret och tittar sedan på henne igen. "Och mörkt är det också, som om det vore natt! Och även fast det är kallt verkar snön inte vilja komma."
Hon skrattar till högljutt och han ser frågande ut.
"Sitter vi här just nu och pratar väder?" fnissar hon och ser rakt in i hans glittrande ögon.
"Haha.. Jo jag antar det.. Jag ber om ursäkt för det." svarar han leende men generat. Hans blick hamnar på hans fötter som så många gånger förr.

"Jo det var ju allt en snygg första konversation" säger hon. "Men nu kan vi skippa kallpratet, för jag vill veta mer om dig! Vem är denne Elliot egentligen?" säger hon och kan inte låta bli att skratta åt det hon just sagt.
"Jaså, det vill du veta? Bakom kulisserna på Elliot, liksom." han skrattar tyst för sig själv och hans kinder färgas återigen röda.
"Ja, var ska jag börja? Jag heter Elliot Storm, gillar Beatles och att skriva."
"Vad skriver du för något då?" säger hon och kan inte sluta tänka på att hans ögon är så blåa som himlen på sommaren.
"Det mesta, historier, dikter och sånt där."
Han skriver dikter. Dikter!
"Jag skulle hemskt gärna läsa någon dikt av dig någon gång." säger hon blygsamt men ser honom rakt i ögonen.
"Det skulle vi väl kunna ordna" svarar han och fingrar på ena jackärmen. "Jag är ledsen, men jag vet inte vad mer jag kan säga om mig själv. Jag vet knappt själv vem jag är." svarar han och istället för att titta henne rakt i ögonen tittar han nu ned i golvet igen och för ett ögonblick ser han så hemskt försvarslös ut.
"Då har vi något gemensamt, du och jag." säger hon och han tittar upp och möter hennes varma blick än en gång.


let it snow, let it snow, let it snow.


Åh jag är så arg på vädergudarna! Varför skulle den helt underbara, fantastiska snön försvinna från Stockholm?
Lyckligtvis så blir det minusgrader på julafton så då kanske en och annan snöflinga dalar ned, men jag vill ju ha en sån där djup, härlig snö som här ovan! Esmeralda och Jaana är de tösabiterna ni ser på första och andra bilderna.

Inatt sov jag tolv timmar och nu är jag så utvilad att jag skulle kunna springa runt jordklotet. Några timmar idag spenderade jag tillsammans med Josefin och hade rimstuga (vi är ganska usla på att skriva julklappsrim faktiskt) och sen gick vi ned till forum och stötte på snygga Joel. Nicey nicey.

Två dagar kvar till julafton!


universum är ett monster



I fredags var jag på bio och såg Yes Man tillsammans med Josie, Ellika, Ebba, Wille och David. Hysteriskt rolig film med Jim Carrey i huvudrollen. Se den!
I lördags var min familj på middag hos min låtsasbror och åt hummer (hallelujah) och sedan sov jag hos min bästa vän Paulina.
Idag fikade jag med finaste Hanna på Bakfickan och hon gav mig till och med en julklapp. Världens finaste basker och kort fick jag. Tack igen vännen.

jag e kär


Nassim Al Fakir är mitt livs man. Hela han är som körsbäret på bakelsen, om ni förstår vad jag menar.
Åhhhhhhh ge mig honom (och lite till Paulina) så blir jag nöjd resten av mitt liv.

Vänner, ni förstår nog inte hur stor kärlek jag hyser till denna fantastiske man, nej det är obeskrivligt!
Hans charm, jo jag tackar!

don't worry about a thing



Nu är det bara fyra dagar kvar till julafton. Helt sjukt.

Bussbekymmer del 13

Han ser hennes kinder snabbt färgas från rosenröda till tomatröda och hon blickar ned i golvet för att sedan skratta till högt och flacka med blicken.
"jaa, så det kan gå" säger hon och ser honom rakt i ögonen. "det är en fin bild, Elliot" fortsätter hon leende.
Han vet inte riktigt hur han ska tolka hennes komplimang, om det ens var en komplimang. Hon kanske är sarkastisk.
Fast varför i hela världen skulle hon klippa ut en bild på honom, om hon inte menade det hon just sagt?

Han tänker att om det vore han som blev tagen på bar gärning sådär skulle han inte kunna hantera det så bra som hon. Nej, han skulle nog gå därifrån och gömma sig för henne resten av livet. Men hon tittar bara på honom, rakt i ögonen och ler så att ögonen formas likt halvmånar.

De här dagarna hade snubblat förbi fortare än han kunde förstå. Han hade sett henne i skolan om dagarna, sett små glimtar av hennes klänningar som fladdrade förbi runt hörnet eller hennes skratt innifrån ett klassrum då han gick förbi. Men i skolan låtsades de inte om varandra ens litegrann. Nej, det var som att den här skruttiga gamla bussen, samma varje morgon, bar på en kraft som gjorde dem till något annat än främlingar.

"Tack.. antar jag" svarar han dröjande och känner hur även hans rodnad kryper upp längs kinderna. Det var så otroligt typiskt honom att bli generad nu. "Men varför?" fortsätter han och ramlar nästan omkull när bussen bromsar in vid en busshållsplats.
"Men Elliot, det sa jag ju!" säger hon roat och fnissar till åt hans klumpighet. "Det är en fin bild!"
Juni, som han så länge tyckt så mycket om pratar med honom, ler åt honom med gnistrande ögon och skrattar med honom.
Hela hans kropp fylls av dansande hormoner som fyller honom med varm lycka från topp till tå. Men allt har ju sitt slut och bussen stannar utanför skolbyggnaden.
"Hejdå då!" säger Juni och ler mot honom återigen samtidigt som hon vinkar med ena handen och springer i kapp en av hennes tjejkompisar  som också är påväg upp till skolan.
"Hejdå Juni" svarar han, men han vet inte om hon hör.

lika ostämd som min gitarr


Nu är det äntligen, äntligen, äntligen jullov! och i tre härliga veckor till och med!
Dagen till ära bar jag margaretaflätor på knoppen och en paljettkjol köpt på H&M förra julen.

Are my roots to save me now?


Lite mer mamma åt tillvaron. Bara för att det somsagt är hennes dag idag. Bilden är tagen imorse.

Idag pallrade jag mig upp ur sjuksängen och åkte till den enda "lektionen" vi hade i skolan för dagen. Klassen skulle nämligen vara med i tv6 nya tvprogram "Herren på täppan" som ska sändas i vår. Med Erik och Mackan som programledare, ni vet. Kul men långtråkigt, för att göra det kortfattat. Men sen så är ju Erik och Mackan lite av mina idoler så det var ju en bonus.

Nu ska jag lämna den här dumburken och lyssna på Timo Räisänen och läsa en bok.
ps. stort grattis till min fina kusin Vilda som fyller 13 idag!

jag älskar dig oändligt mycket


Vad är det för dag idag, vad är det för dag idag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är mammas födelsedag,
Hurra Hurra Hurra!

Bussbekymmer Del 12

Inte kunde hon veta att något stort skulle hända den här morgonen.
Nej, hon visste inte vad som väntade henne.

Hon drar ned den pudderrosa baskern över öronen när hon står och väntar på bussen. Vinden piskar henne i ansiktet men än har ingen snö kommit, fastän det snart är jul.
Istället duggar decemberregnet som vanligt den här veckan. Hon lyfter huvudet mot den mörka morgonhimlen och låter de tunga regndropparna landa på ansiktet för att sedan rinna ned längs hennes kinder. När hon hör det välbekanta ljudet av bussen som rosslar och kommer närmare runt kurvan, plockar hon upp det nötta busskortet ur fickan som hon har skrivit "Juni Andersson" på med prydliga bokstäver. Hon har sveriges vanligaste efternamn och ett förnamn som är en månad.

Väl inne på bussen är det varmt och hon kan slappna av. Men i samma stund som hon ser hans converseklädda fötter sticka fram i gången mellan sätena sköljer en våg av nervositet och förväntan över henne. Med en duns slår hon sig ned på sitt säte och blundar så hårt hon kan och ber tyst för sig själv att han ska komma fram till henne.

Och plötsligt så står han där i gången framför henne och håller i sig i en stång för att inte ramla omkull när bussen bromsar in. Han är rufsig i håret och ser djupt in i hennes ögon. Han ler med stängd mun och smilgropen syns i kinden.
"Hej" säger han och skruvar på sig. Nu ler han med öppen mun, sådär som på fotot. Det pirrar till i hela hennes mage och hon kan knappt fatta att det är sant, att han verkligen står här.
"Hej" svarar hon och ler tillbaka mot honom. Sakta sträcker hon fram handen och anstränger sig för att inte darra på den. "jag heter Juni" säger hon när han har fattat den och skakar den långsamt. "Jag vet" svarar han och ler mot henne igen. "Och jag heter Elliot."

Nu hade hon kunnat säga "Jo jag vet" men det gör hon inte för hon kan spelreglerna, hon vet hur man ska göra. Istället nickar hon bara.
"Jo, alltså jag har något som är ditt" säger han efter en stunds tystnad. Sakta plockar han upp nånting ur sin byxficka och hon tar emot något som ser ut som en papperslapp. Först förstår hon ingenting men hon väcklar försiktigt upp lappen för att sedan upptäcka vad den föreställer..

all eyes on you



Roar mig med att redigera gamla bilder denna sjukliga dag. Har precis tittat klart på Bridget Jones dagbok 2 och ska snart pallra mig ned till köket för att hämta en skål filmjölk med krossade pepparkakor. Min älsklingsrätt.

161208


jag är hög på ipren, har feber och ont i halsen. synd om mig med andra ord.
åkte hem från skolan innan lunch och spenderade tiden i sängen, framför en film och gjorde en julklapp till min låtsasbrorsa. jag är osäker på om han läser min blogg, men ni kanske får se den snart.

idag bar jag knästrumpor och klänning med puffärm. Jag kände mig lite som en prinsessa med den klänningen, trots att den är svart.
ha en grym tisdagskväll.
puss

Bussbekymmer Del 11

När han ser henne gå på bussen tycks hela världen stanna till och det vimlar tankar i hans huvud. Ska han berätta för henne att han har hittat fotot eller ska han låta bli? En del av honom skriker av längtan att få säga det, att på något sett sätta dit henne till bådas fördel. Men den andra delen vägrar. Kanske blir allt bara pinsamt tyst och osäkert. Kanske förstörs denna lilla spänning mellan dem, så att han hamnar på ruta ett igen.

Men han kan inte förneka hur löjligt glad han är för den där utklippta bilden. Att hon hade klippt ut en bild på honom av alla miljoner killar i sverige, alla miljarder killar i världen.
Han fylls från topp till tå av värme. Han känner sig speciell för första gången i sitt liv.

Hon närmar sig honom sakta, och för ett ögonblick står hon i gången och bara ser på honom. Hennes gröna ögon glänser och munnen är halvöppen. Hon ser frågande ut och är lika vacker som alltid. "Herregud" tänker han "nu dör jag". Men det gör han inte, nej han ser bara tillbaka på henne och plötsligt försvinner hon därifrån och sätter sig på samma säte som alltid.

Bussen skakar till i varenda kurva och han undrar när bussbolaget ska byta ut dessa skruttiga bussar som åker runt i den här hålan varje dag. Mittdelen av bussen som ser ut som ett dragspel gnisslar till något förskräckligt i varje sväng och sätena gapar ihåliga på flera ställen där folk har dragit ut vadd.
Den här bussen är egentligen som han. Trasig och utsliten. Fast skillnaden är att från början var bussen ny, skinande och hel. Det har han aldrig varit.

"Nej" tänker han "nu får det var nog".
Det känns som för några dagar sedan då han laddade för att säga hej till henne. Men denna gång ska han berätta.
Ja, han ska hålla upp den urrivna bilden och fråga henne. Rakt upp och ner.

Both hunter and hunted


Såhär ser jag ut idag. Finstickad tröja med tjusiga pingvinärmar köpt i frankrike, gammalt nitarmband, rosörhängena är en gåva, lite trasiga jeans, sockor och Dr Martens.

Att skippa skorna och gå runt i sockor i skolan är nog det bästa som finns. Fast sen så måste man ju sätta på sig skorna när man ska äta mat eller gå på toaletten och det är ju lite jobbigt.
Jag saknar Tobias som numera bor i hälsingland hur mycket som helst också. Blä.
Nu: sängen.

damn you're good



En fin vän och en brownie med mjukglass en kylig vintereftermiddag är en himmelsk kombo.

hey hi hello


avklippta levis 501, gammalt flätat skärp och nitarmband

Har jag någonsin visat er att jag har snett hår? Vad kallas det nu då.. när man har längre fram än bak? Det syntes tydligare när jag hade kortare hår, som här när det var nyklippt tillexempel.

Oj nu måste jag springa till bussen, bye!

totally


Kolla vilken snygg kompis jag har. Lova heter hon (monokeln är ingen monokel utan ett halsband hon leker med, bara så ni vet) och vi har varit på jakt efter julklappar denna Luciadag. Vi hittade ett par stycken var och sen fikade vi en stund. Nu väntar jag på My som ska droppa in här hemma vilken minut som helst.

Glad Lucia!

du är himlen jag föll från den dan.



Det här är Josefin och jag idag när vi bakar pepparkakshus. Låten ni hör är min absoluta favoritlåt och heter Stjärnfallet, med Markus Krunegård. Imorse gick jag luciatåg i skolan, galet pirrigt men ruskigt kul.
Sakta men säkert smyger julkänslorna på mig. Och imorgon är det Lucia!

Nu ska jag fortsätta kolla på Twilight (ja jag vet att det är olagligt att ladda ned!).

Bussbekymmer Del 10

Regnet duggar och träffar hennes kinder som om de vore salta tårar. Hennes vita tygskor blir leriga när hon går till bussen och håret som hon så noga hade fixat på morgonen låg nu i blöta stripor på huvudet. "Just perfekt" tänker hon och kliver på den rostiga bussen som just har svängt in framför henne med en suck.

Och där sitter han, Elliot, och lutar sig mot fönsterrutan samtidigt som han stirrar ned på sina smutsiga converse. "Han har också tygskor fast det är vinter" tänker hon och ler inombords. Sakta vänder han upp blicken och möter hennes ögon en lång stund. Hon kan inte avgöra hurvida den är kritisk eller positiv, men hans panna rynkas en aning som om han vore förbryllad. Elliots isande blå ögon får hennes hjärta att ta ett skutt och hela hennes kropp skälver till likt ett jordskalv.

Hon vill så gärna gå fram till honom och prata om nödvändigheter och onödvändigheter, om strunt och allvar.
Hon vill så gärna vara en del av hans liv.

Men hon törs inte säga ett ord utan pressar fram något som ska föreställa ett leende. För någon sekund ser han henne bara i ögonen och förblir tyst, men sedan lättar hans ansiktsuttryck  och han ler så att en smilgrop framträder i högra kinden. Återigen tar hennes hjärta ett skutt.
Hon har alltid tyckt att "fjärilar i magen" är ett fånigt uttryck men nu kan hon verkligen förhålla sig till det. Ja, hon kan till och med förstå hur folk kan säga att dem svävar på rosa moln.

Hon kommer på sig själv med att ha stått still i gången mellan sätena och tittat på honom på tok för länge. Hon fortsätter bak och slår sig ned på sätet. Flickan tar upp sina leriga tygskor på sätet och slår armarna runt knäna.
"Han är nog det finaste jag någonsin sett" tänker hon.



and we bought some corn for popping


Lite foton från frankrike på höstlovet.

Mitt biologiprov om genetik imorgon tar kål på mig. Jag somnade nyss på köksbordet mitt bland alla böcker, pennor och papper och nu vill jag mer än gärna ha jullov.

we live in a beautiful world


Nu har jag pluggat i snart fyra timmar och det bara snurrar i mitt huvud. Postar några bilder från i fredags på mitt livs sista hemkunskapslektion på min skola. Det känns ganska stört. Iallafall är det en bild på Wilma som grejar med mandelmassa och en på mig när jag sprider min julkärlek (eheh) på tavlan. Jag ser ju sådär lagom entusiastisk ut!
Sista bilden är iallafall på Esmeralda, i lördags.

Nu lyssnar jag på Coldplay, saknar saknar saknar konserten! Åh.
Update: En brud vid namn Sofia hade just kommenterat att Coldplay kommer till sthlm den 22 Augusti nästa år! JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

If you let me know


Jag känner mig så blä idag. Har sparkat av mig strumpbyxorna när jag kom hem för att liksom protestera mot vintern. Inte ens jul längtar jag till. Vad är det för fel på mig?
I somras sprang jag runt med bruna ben, var sommarkär och glad mest hela tiden. Snälla sommar kom hit nu, med ditt solsken och glada humör?

nu: biolo-fucking-gi

Bussbekymmer Del 9

Han fryser så att han hackar tänder när han sitter på bussen. Eller fryser han verkligen? Han kan inte längre skilja på kyla och nervositet.
Det råder en sorts hatkärlek åt dessa minuter varje morgon, de minuter då han får sitta några meter ifrån henne. Han kan inte bestämma sig för ifall han gillar dem eller inte, för fastän hon är så nära känns hon så oändligt långt borta.

Från det här sätet ser han henne från en ganska perfekt vinkel. Han ser tillräckligt mycket av henne, samtidigt som hon inte kan se mycket av honom utan att behöva vrida på huvudet. Han ser hennes ansikte i profil och det är så vackert, om än inte vackrare än framifrån. Hennes läppar är fint rödmålade och han kan inte låta bli att stirra på dem. Pojken suckar och skakar på huvudet, han måste verkligen sluta med det här nu. Han ökar volymen på sin iPod för att låten ska överrösta hans tankar, men utan framgång. Låttexterna handlar bara om en sak. Kärlek.
Och han vill bort från denna bittra kärlek som bryter ned honom, bit för bit.

Ett gammalt par i åttioårsåldern sitter och håller handen i sätet framför honom och han kan inte förstå hur kärlek kan vara så länge. Hur den kan vara så ren, så äkta. Men framför allt hur den kan vara så otroligt vacker. Det går inte ihop för honom, för för honom har den aldrig varit vacker, bara en pina. Bara en sticka i foten.

När bussen stannar utanför skolan ser han henne börja småspringa mot den gråa skolbyggnaden. På väg ut genom bussen passerar han sätet där hon har suttit även denna morgon, och märker till sin förvåning att hon har glömt något mitt på sätet. Det är en ihopvikt lapp, och han plockar försiktigt upp den och går av bussen. Decemberregnet öser ned, men han går sakta upp mot skolbyggnaden. Varsamt vecklar han upp den lilla papperslappen och hjärtat dunkar ett par extra slag när han ser vad den föreställer.

Det är en bild på honom.

lussebak


Vi bakar lussebullar för fullt här i huset. Visserligen är den här bilden från förra året, men ni måste väl hålla med om att den här mannen är tjusig? Jag är stolt, det ska ni veta.
Jag och en av två världens bästa storebrorsor gjorde en rymdraket med tillhörande stjärnor, rymdvarelser och planeter. Den ni!

Here we go



Igår gick gick jag upp klockan fem på morgonen för att cykla till jobbet. Visserligen hade jag råkat ställa tillbaka min klocka på natten med en timme (jag trodde alltså att klockan var sex) men det är ändå synd om mig. Efter jobbet slocknade jag i sängen i några timmar för att sedan fara hem till Esmeralda. Vi tittade på Narnia, världens bästa film.
Idag ska jag baka lussebullar med familjen och lite släkt. Bingo!

koka kola veins


Den här låten förknippar jag med Esmeralda. Den här låten är ruskigt bra och det är hon med.

Ikväll var jag med Hanna på Viktor Rydberg Jarlaplans informationskväll. Där vill jag gå.
Efteråt åt vi pizza på en italiensk restaurang och på hemvägen gick Hanna in i en lyktstolpe.

Nu är jag så arg så jag skakar på min familj (dom försöker bestämma vilken linje jag ska gå på för den som undrar)
Godnatt finisar!

wednesday break my heart


Bussbekymmer Del 8

Han var en idiot, det visste hon. Men av någon anledning kunde hon inte släppa honom. Han fanns i hennes tankar hela tiden, och värst var det på kvällen när hon försökte sova. Hon såg hans osäkra ansikte framför sig och hans blick som flackade. Men det var något med den här lugna, osäkra, stillsamma killen hon ville veta mer om. Kanske var det för att hon hade dragits med så många machokillar som levde på att verka bättre än alla andra tidigare. Kanske var det för att hon kände igen sig själv i honom, den delen av henne hon inte visade för andra.

På morgonen hade hon letat fram skolkatalogen och skummat igenom alla ansikten i hennes årskurs för att hitta honom. Och där stod han, på översta raden och log mot kameran. Det var ett fint leende men osäkerheten fanns i hans ögon. Hon hade plockat fram en sax och klippt ut  honom, vikt ihop bilden och lagt den i sin jackficka.

Nu står hon på busshållsplatsen och smakar på hans namn som hon har memorerat tidigare. Elliot.
Elliot Elliot Elliot.
Bussen kommer körande runt kurvan och flickan kliver på. Hon sätter sig på samma plats som vanligt och i ögonvrån ser hon honom sitta och luta sig mot fönsterrutan med hörlurar i öronen. Hon undrar vad han lyssnar på.
Helst skulle hon vilja gå och sätta sig bredvid honom, men något stoppar henne. Kanske är det deras kyliga samtal dagen innan som inte känns så inbjudande.

Hon tar upp det utklippta fotot ur jackfickan och döljer det med ena handen, så att inte han ska se. Hon tycker om hans leende och undrar när hon ska se det i verkligheten också.
När bussen stannar utanför skolan kliver hon snabbt av bussen och rusar mot skolbyggnaden för att regnet öser ned.
Var är snön?

leo


H&M

Långsam skoldag. fil med pepparkakor i till mellis. sova middag. äta mat. dricka varm äppeljuice med smak av ingefära, kanel, kardemumma och russin. Bingo!

Nu tittar jag på julkalendern. Såklart.

put a smile on your face


josie har på sig en finfin volangkjol från weekday och jag har på mig min gamla tyllkjol från H&M (förra året) och rosa t-shirt.

Imorse firade vi Annas födelsedag med frukost hemma hos henne. Croissantes och sånt gott. Fina vänner jag har!

RSS 2.0